C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Sumem futur: manifest socialista pel canvi

Els i les socialistes del PSPV-PSOE ens trobem en un procés clarament marcat per la paraula canvi. Canvi de cicle polític, canvi d’época històrica i canvi de paradigmes per a poder fer front als reptes que la societat i la ciutadania tenen  en aquests moments. En poc més de tres mesos, de maig a juliol, hem triat els nostres secretaris generals nacional i federal, Ximo Puig i Pedro Sánchez, i hem celebrat dos congresos, el XXXIX del PSOE, i el XIII del PSPV-PSOE.

El resultat és innegable: per una banda hem recuperat el nostre relat de partit clarament insertat en l’àmbit de l’esquerra per poder fer front a les polítiques destructives de Mariano Rajoy, i per l’altra, hem iniciat un camí de reafirmació dels nostres compromisos amb el territori els quals ens han de fer més forts per a acompanyar la societat valenciana a reivindicar els seus interessos en els llocs on mai acaben de tenir-nos en compte. No hi ha passos enrere en la nova senda del progressisme en la què ens hem endinsat.
La militància va demanar que la via valenciana de Ximo Puig es combinara amb el relat del nou PSOE de Pedro Sánchez, i ens sentim molt còmodes en eixe espai. I també de les aportacions positives de totes les altres sensibilitats, a les quals respectem profundament i reconeixem el seu paper enriquidor en aquest procés de pluralitat democràtica que ens està ajudant a dibuixar més clarament les línies d’actuació i ens està fent més forts en el nostre caminar. Més PSOE per a poder aportar solucions als problemes globals de la ciutadania i més PSPV per a atendre amb autonomia les qüestions concretes del territori.
En els propers temps, quan es determinen els processos del partit, ens tornarem a trobar en un nou escalafó, el que marcarà el III congrés provincial. I allí també ens trobaran, en el nou procés de canvi. Amb força, ganes i il.lusió per fer front als nous reptes.
Fa temps que un grup de gent de totes les comarques de Castelló venim treballant en eixe sentit.  Un grup que hem anat ampliant per a arribar al màxim de socialistes possibles. De l’Alcalaten-Millars, de la Plana Alta i la Plana Baixa, de Ports-Maestrat o de l’Alt Palancia, gent de tot arreu s’està sumant a aquest projecte de canvi. Un canvi que ha de ser solvent, no una paraula buida per a la ciutadania. Un canvi que ha de tenir contingut i ha de tenir propostes. Que ha de donar respostes a la societat de la província de Castelló, i això és el què anem a proposar quan el partit ens ho diga: els órgans de direcció, i la militància, amb qui volem treballar.
El nostre és un projecte cooperatiu; vol ser col.lectiu front a personalismes concrets. La força dels equips és la nova energia que està movent aquest partit, en el millor dels sentits. I volem possar-la en marxa ja, perquè la gent ho està esperant.
Ho farem proclamant de forma rotunda la llibertat de cadascú de votar i triar a qui desitge en tots els processos que van a venir, i ho farem reconeixent la igualtat en què ens atorga el vot que va a emetre cadascú dels i les militants socialistes. Cap vot val més que un altre, eixa és la grandesa de la democràcia.
Els i les socialistes estan fent grans equips des de dins i fora del partit per a poder gestionar uns municipis plurals que estan donant bons fruits per a la ciutadania en la seua governança.  La gent que està a la Generalitat està fent un bon ús de la paraula mestissatge per poder tirar endavant projectes col.lectius. La gent ho percep de forma positiva. I això toca traslladar-lo a la nostra organització sense perdre mai la perspectiva i la voluntat de ser com som, el principal partit de l’esquerra al nostre país, i el que millors perspectives de donar governs estables i majoritaris allà on ens presentem.  També a la provincia de Castelló, on ja governem molts ajuntaments, entre ells els més grans, volem ser majoritaris i seguir donant sol.lucions a la societat i al conjunt del territori. A tots els municipis de la província, com a partit arrelat que som, sense exclusions.
Davant els nous temps, noves polítiques s’imposen, i hem d’estar preparats per a portar-les a terme. El canvi és adaptació, i si fa falta volarem controladament les formes, modals i maneres en què funcionem. Esquerra, territori, igualtat, esforç, futur, suma, inclusió, solidaritat, equip, treball, unitat o participació no van a ser paraules buides en un paper. Són ferramentes del canvi que volem. I amb elles formarem aquest nou instrument.
És moment d’escoltar a la gent. Volem oferir projecte, però volem sentir les inquietuts de les dones i homes socialistes, i dialogar al màxim amb la militància. Volem generar una obra coral i transversal en la què totes i tots se senten representats. Amb l’orgull de representar a la força política que més ha lluitat, que més està fent per transformar aquest país i el convenciment que som la millor opció de futur, també ací a la nostra província.
I anem a treballar per a obrir portes. Aquest partit, el PSPV-PSOE, és una gran porta de benvinguda per a tot aquell qui, des del progressisme, vol arrimar-se a construir un projecte obert, plural i de base ampla per a què la gent es vege reflectida en el partit que més es pareix a la societat. Una societat a la què servim i de la què volem ser l’instrument de canvi definitiu per als temps que ens pertoquen, donant esperança i solucions concretes als problemes concrets que es plantegen. Ens demanen que sumem futur. I no anem a defraudar-los.
(Nota: el present es un manifest obert, signat inicialment per els que estan a continuació. Podeu fer pública la vostra adhesió al document fent comentari en aquesta mateixa entrada del blog.)
 1. Ana Belén Edo. Benlloch.
 2. Ernest Blanch. Morella.
 3. Estíbaliz Pérez. Almenara.
 4. Maria José Salvador. Vall d’Uixò.
 5. Amparo Marco. Castelló.
 6. Ramón Martínez. Sot de Ferrer.
 7. Samuel Falomir. Alcora.
 8. Josep Gisbert. Cinctorres.
 9. Tania Baños. Vall d’Uixó.
 10. Rocío Ibáñez. Altura.
 11. César Pallarés. Ribesalbes.
 12. Merche Galí. Almassora.
 13. Ximo Huguet. Onda.
 14. Benjamín Escriche. Soneja.
 15. Ruth Sanz. Càlig.
 16. José Pascual Martí. Suera.
 17. Eugenia Villar. Alcudia de Veo.
 18. Joan Ronchera. Alcalà/Alcossebre
 19. Esther Lara. Alqueries.
 20. Rafa Simó. Castelló.
 21. Antonio Romero. Nules.
 22. Santiago Agustina. Atzeneta.
 23. Amadeo Edo. Jérica.
 24. María Jiménez. Orpesa.
 25. Abel Ibáñez. Vilafamés.
 26. Antonio Ripollés. Cinctorres.
 27. Miguel López. Altura.
 28. Antonio Lorenzo. Castelló.
 29. Carles Selma. Pobla Tornesa.
 30. Mari Carmen Aguilella. Onda.
 31. Román Sánchez. Benicarló.
 32. Carmina Gil. Castellnovo.
 33. Vicent Frías. Vall d’Uixó.
 34. Ernesto Pérez. Teresa.
 35. David Quiles. Geldo.
 36. José Luis López. Castelló.
 37. Gustau Viol. Les Coves de Vinromà.
 38. Veli Casanova. Almenara.
 39. David García. Benassal.
 40. Gerardo Beltrán. Llucena.
 41. Omar Braina. Castelló.
 42. Manel Martínez. Vilavella.
 43. Lledó Babiloni. Vilafamés.
 44. Vicent Zaragoza. Vall d’Uixó.
 45. Miguel López. Geldo.
 46. Paloma Pascual, Benicassim.
 47. Kevin Salvador. Traiguera.
 48. Francisco Pastor. Borriol.
 49. Ricardo Casals. La Llosa.
 50. Jorge Ribes. Benicàssim.
 51. Juan Luna. L’Alcora.
 52. Sol Sorribes. Castelló.
 53. Maria José Madrid. Bejís.
 54. Antonio Gozalbo. Llucena.
 55. Sebastià Roglà. Vilavella.
 56. Santiago Agustí. Almassora.
 57. Aurora Martínez. Castelló.
 58. Juan José Edo. Benlloch.
 59. Maria Jose Tormo. Almassora.
 60. Adrián Sorribes. Nules.
 61. Rafa Calvo. Castelló.
 62. Fabrizio Muzzati. Benicàssim.
 63. Elia García. Benassal.
 64. Vanesa Periz. L’Alcora.
 65. Gregorio Moya. Segorbe.
 66. Tomás Minguez. Altura.
 67. Patricia Puerta. Castelló.
 68. Javier Méndez de Vigo. Castelló.
 69. Raúl Molina. Castellnovo.
 70. Francesc Colomer. Benicàssim.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES