C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Tots els alumnes de Primària d’#Almassora rebran classes d’educació vial

L’Ajuntament d’Almassora obrirà les classes d’educació vial a tots els alumnes de Primària dels col·legis de la localitat, una formació que fins avui començava en quart curs d’aquesta etapa. L’equip de govern entén que els xicotets han de familiaritzar-se amb senyals i codis al més prompte possible per a prendre consciència de les obligacions i riscos que comporta la circulació de vehicles i vianants.

Almassora visita parque educación vial Onda

El regidor delegat de Seguretat Pública, Santiago Agustí, ha consensuat amb la Policia Local aquesta mesura que suposarà adequar el Pla Municipal d’Educació Vial, que fins avui arrancava en quart curs de Primària, a les característiques i necessitats d’alumnes més xicotets. “La Policia Local d’Almassora compta amb els recursos i els coneixements oportuns per a adaptar el material i la formació a xiquets de menor edat perquè des del primer moment tinguen contacte amb un entorn que els acompanyarà per a tota la vida”, segons Agustí.

Per açò, el consistori remet en aquestes dates la proposta als col·legis per a informar-los que el pla entrarà en marxa aquest mes de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar. La responsable municipal d’Educació, María José Tormo, sol·licita en la missiva la col·laboració dels centres educatius per a planificar el desenvolupament de les classes teòriques que integren el pla i els emplaça, al costat de la Regidoria de Seguretat Pública, a elaborar una proposta amb les dates triades per a impartir les xarrades als alumnes.

Fins avui, els alumnes rebien dues classes teòriques de 50 minuts a partir de cambra de Primària en les dates que triaven els seus col·legis. No obstant açò, l’obertura del Pla Municipal d’Educació Vial a estudiants més xicotets modificarà la docència. Tal com explica aquesta part, les classes seran més dinàmiques i obertes a la participació dels xiquets, que tindran contacte directe amb senyals, cotxes patrulla i elements de formació adaptats a la seua edat.

Parc d’educació vial

La carta elaborada des del consistori recorda als col·legis que la delegació de Policia construirà durant aquest curs un parc permanent per a pràctiques d’educació vial que podran utilitzar els centres i també les famílies fora de les visites concertades. En aquest sentit, Agustí va visitar recentment el parc d’Onda al costat de la tinent d’alcaldessa Merche Galí i l’intendent principal de la Policia Local, Roberto Verdoy. L’alcalde de la ciutat veïna, Ximo Huguet, i l’intendent, Juan Torralba, van mostrar als representants municipals d’Almassora el circuit per al disseny del que s’implantarà en la localitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES