C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Transparència 100% amb el primer debat sobre l’estat del municipi

El ple de l’Ajuntament d’Almassora s’ha reunit avui en sessió extraordinària per a celebrar el primer debat sobre l’estat del municipi, una de les incorporacions de l’ordenança de transparència, accés a la informació, reutilització i participació ciutadana aprovada el passat mes d’octubre. La sessió ha permès analitzar la gestió municipal durant el segon semestre de 2015, “un nou pas per a obrir les institucions als veïns”, segons la regidora de Transparència, Merche Galí.

La pròpia Galí, com a portaveu de PSPV, i Diana Belliure, en representació de Compromís, han sigut les encarregades d’enumerar els projectes empresos per l’equip de govern després de la presa de possessió al juny de l’any passat. “Per a nosaltres no és possible avançar amb fermesa i seguir amb la seguretat que s’estan fent les coses correctament sense adonar de treball realitzat, sense sentir a la resta de grups municipals el seu propi balanç”, ha ressaltat Galí, responsable de l’ordenança que ha permès celebrar el primer monogràfic.

Almassora primer debate estado municipioLes millores en accessibilitat, la solució a les inundacions del pont subterrani de Benafelí, la compra d’equips desfibril·ladors, els primers pressupostos participatius, la campanya Almassora en acció, l’obertura d’horts escolars, els 108.000 euros invertits en matenimiento de col·legis, el pagament de Xarxa Llibres, la consolidació de les festes anuals del Grup Fátima, la gratuïtat dels concerts de les festes, la formació a Policia Local i col·laboradors taurins per a ampliar la seguretat en els festejos, l’obertura del Parc d’Educació Vial o el Pla Municipal d’Ocupació han sigut alguns dels projectes destacats.

L’equip de govern ha reiterat també els avanços en matèria econòmica, com la creació d’una borsa d’empreses, la reducció de les taxes esportives, la congelació de l’IBI o la revisió a la baixa dels valors cadastrals de parcel·les situades en sòls urbanitzables i industrials no desenvolupats. El programa de beques BecAlmassora Futur o l’ampliació de l’oferta formativa juvenil són algunes de les mesures empreses per a reactivar la inserció laboral entre els joves. Belliure ha citat també les inversions en infraestructures en la platja i les gestions en matèria social, com la Unitat de Respir per a familiars de malalts d’Alzheimer o les ajudes per a evitar el tall de subministraments bàsics.

Cal recordar que l’estat del municipi estava previst per al passat 17 de juny, però es va ajornar amb el consens dels portaveus de tots els grups polítics a causa de la proximitat de les eleccions a Corts Generals. Tal com estipula el reglament, el debat monogràfic s’ha celebrat abans que vença el primer semestre de l’any i s’ha centrat exclusivament en aquest punt, sense possibilitat d’incloure mocions, precs ni preguntes.

També l’estructura del debat s’ha ajustat a les instruccions arreplegades en el reglament, amb un torn d’exposició de 10 minuts i una rèplica de cinc minuts com a màxim. L’alcaldessa, Susanna Nicolau, ha sigut l’encarregada d’obrir i tancar el debat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES