C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Treballem per regular l’activitat dels casals amb l’aprovació de veïns i usuaris

El regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, ha convocat a l’associació de veïns La Vila d’Almassora i a la resta de forces polítiques de la localitat per a consensuar l’esborrany de la nova regulació de casals. La reunió tindrà lloc el pròxim dia 16 en el consistori amb l’objectiu de reprendre el calendari trimestral de trobades per a fer balanç de les molèsties ocasionades en determinats punts.

Agustí traslladarà al president de l’agrupació, Salvador Vilar, i als portaveus dels grups polítics les claus d’un text que abordarà la conscienciació sobre l’ús dels casals en el casc antic més enllà de les setmanes de festes. La intenció de l’equip de govern passa per implicar als veïns en l’estudi sobre la convivència i definir els horaris i pràctiques permeses en la Vila i aquelles conductes que caldria millorar.

El responsable de Seguretat Pública ha recordat que el compromís aconseguit després de la reunió de novembre va ser el de realitzar un seguiment de l’activitat dels casals en la Vila amb caràcter trimestral, com finalment ocorrerà amb aquesta nova trobada. “Les dades demostren que les molèsties són molt limitades en punts molt concrets, no existeix una problemàtica generalitzada, però volem conèixer la seua evolució i treballar perquè desapareguen aquests conflictes puntuals”, segons Agustí.

L’equip de govern pretén incidir en aquells locals que s’utilitzen durant tot l’any com a seu de reunions, i no exclusivament durant els festejos patronals de maig i octubre, per a garantir que el dret de reunió es compleix però també el descans dels veïns està assegurat. Així, a més de la millora de la regulació, Agustí apel·la a la comprensió mútua per a conciliar oci i descans.

El volum de la música i la brutícia a l’entorn dels casals copen les queixes dels residents en el casc antic, dos punts que el consistori considera “reconduïbles”. No obstant açò, el responsable de Seguretat Pública ha recordat als veïns que, en cas de patir molèsties, han de cridar a la Policia Local perquè quede constància i així poder fer un seguiment dels punts que acumulen més queixes i interposar les sancions en els casos necessaris.

L’equip de govern espera que la nova regulació millore progressivament la convivència entre els propietaris/usuaris dels casals i els residents en el casc antic més enllà dels festejos patronals de maig i octubre. Aquesta part recorda que, malgrat que les queixes es remunten a anys passats, és la primera vegada que el consistori i els afectats estableixen un calendari per a realitzar un seguiment.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES