C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Una estratègia de futur dissenyada per tots

L’Ajuntament d’Almassora està duent a terme la redacció d’una estratègia de desenvolupament urbà sostenible sobre la base de l’establit per de el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb l’objectiu d’acollir-se a les ajudes concedides per l’organisme comunitari per a ciutats de més de 20.000 habitants. Per a la creació d’aquest pla estratègic que culminarà l’any 2023 i que suposaria per a Almassora una aportació de cinc milions d’euros, el consistori comptarà amb la col·laboració dels seus veïns a través del seu teixit associatiu i a títol individual.

Per a identificar les necessitats de cada sector, zona o col·lectiu i amb la finalitat d’arreplegar els seus suggeriment per a integrar-los en la creació d’aquest pla de futur, el consistori ha convocat un taller transversal que se celebrarà dimecres que ve 16 de desembre. En ell, es formaran grups d’entre 7 i 10 membres amb els representants de les associacions i veïns a títol individual que assistisquen als tallers. Els grups estaran dirigits per un expert, qui explicarà les bases de l’estratègia i motivarà l’aportació d’idees per part dels ciutadans.

Després de la trobada, s’elaborarà un informe amb les conclusions extretes del contacte amb els veïns, que se sumarà a l’anàlisi de fortaleses i febleses que l’Ajuntament està elaborant per a identificar els indicadors de creixement amb el que compta Almassora i que seran la base del projecte. El valor total de les accions concretes presentades haurà de rondar els 10 milions d’euros, ja que els fons FEDER financen al 50% els plans de desenvolupament regional, i el 50% restant haurà de ser sufragat per altres administracions.

El departament d’Urbanisme, dirigit per Carmina Martinavarro, ha assumit l’elaboració d’aquesta estratègia de desenvolupament. La regidora ha recordat que “aquesta és la primera vegada que Almassora elabora un projecte d’aquestes característiques, un repte que marcarà el creixement del nostre poble i el nostre projecte de futur”. El document final, que reflectisca l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible d’Almassora, serà portat al ple de l’11 de gener, que haurà de ratificar el text.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES