C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Una inversió de 18.000 per posar a punt el Regina Violant abans d’adjudicar les obres

Els preparatius per al pròxim curs escolar en el col·legi públic Regina Violant continuen avui amb la fonamentació del sòl per a la ubicació dels mòduls prefabricats. Les obres, a càrrec de l’Ajuntament d’Almassora, tenen un cost de 18.000 euros i inclouen també el clos i les connexions de les condícies. El recinte estarà llest la setmana vinent perquè la Conselleria d’Educació instal·le les noves prefabricades.

El departament autonòmic incorporarà tres aules i les condícies corresponents i s’encarregarà de l’adaptació de passadissos i rampes per a assumir el volum d’alumnes d’aquest centre després de prop d’una dècada en instal·lacions provisionals. Dues aules de Primària i un aula de Comunicació i Llenguatge, totes de 45 metres quadrats, se situaran en la part oest del recinte educatiu. En l’extrem oposat, al costat del pati de Primària, s’incorporaran dos mòduls per a condícies, diferenciats per sexe, de 15 metres quadrats.

Per la seua banda, l’equip de govern ha consultat amb els tècnics municipals l’obertura d’una nova zona d’ombra, una proposta que està en estudi per a millorar les condicions en les quals alumnes i docents conviuen des de fa prop d’una dècada a l’espera de la construcció del col·legi. “Ens avergonyeix profundament que els alumnes del Regina Violant porten quasi 10 anys estudiant en aquestes condicions per la falta de voluntat política. Esperem minimitzar les molèsties que arrosseguen i oferir-los totes les comoditats possibles en els últims cursos en prefabricades”, segons la regidora d’Educació, María José Tormo.

En la mateixa línia s’ha manifestat l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau: “No s’entén que els últims tres governs valencians hagen permès tantes desigualtats entre uns alumnes d’Almassora i uns altres”. La màxima responsable municipal ha reiterat la seua confiança en què el procés d’adjudicació finalitze el pròxim mes de setembre, com va anunciar el conseller Vicent Marzà durant la seua visita a les instal·lacions aquest dimarts.

La localitat està a l’espera que la Conselleria d’Infraestructures adjudique les obres del Regina Violant a una de les 40 empreses que van participar en el concurs públic. El pressupost base de licitació és de 6.929.490,11 euros. La construcció del nou col·legi, que albergarà tres línies educatives en l’antic solar de La Garrofera, té un termini límit d’execució de 18 mesos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES