C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Els veïns trien l’Escola Taller com a inversió destacada de 2016

L’Ajuntament d’Almassora invertirà 100.000 euros en la renovació de l’Escola Taller per tractar-se de la inversió més votada dels primers pressupostos participatius de la localitat. Així ho ha confirmat aquesta setmana la regidora de Participació Ciutadana, Merche Galí, després del recompte de les paperetes dipositades pels veïns en el termini habilitat per a açò, que va finalitzar aquest dilluns. Fins a 174 ciutadans l’han considerat entre les tres opcions de desenvolupament prioritari per a 2016.

La renovació Almassora presupuestos participativosde l’Escola Taller ha sigut l’opció triada en primer lloc per 95 veïns, seguida de 38 paperetes en segona opció i 41 vots en tercer lloc. Serà, per tant, el projecte en el qual treballaran els tècnics municipals per a millorar l’edifici situat al costat del bloc de Serveis Socials de l’avinguda José Ortiz i que es troba en un avançat estat de deterioració.

El disseny de l’Escola Taller inclou l’enderrocament de diversos departaments interiors, l’obertura d’una sala de professors i la construcció de sales per al desenvolupament formatiu i pràctic dels alumnes. L’objectiu de l’equip de govern passa per recuperar l’ús formatiu i millorar les perspectives laborals dels joves.

La segona inversió més votada pels ciutadans és la millora de l’accessibilitat de les voreres en diverses zones de la localitat, un projecte taxat inicialment en 40.000 euros que ha registrat 165 vots entre les tres primeres opcions. El consistori ha registrat 28 paperetes que la marquen com a primera opció, 91 que l’assenyalen com a segona opció i 46 en la qual està situada en tercer lloc.

El tercer projecte amb més suports veïnals són les pistes i equipaments esportius al costat de l’església del Roser del Mar, el paratge de Santa Quitèria i al costat de la pista de ciclisme de Darremur. En total, 23 veïns la van situar com la més prioritària, mentre que 34 paperetes la marquen en segon lloc i 33 consideren que és la tercera opció més necessària.

La regidora de Participació Ciutadana ha destacat “l’elevat nombre de propostes de lliure designació que ens han traslladat els veïns, al voltant d’un centenar, per la qual cosa elaborarem un informe que arreplegue cadascuna d’elles i estudiarem la seua viabilitat, atès que algunes no requereixen d’un gran esforç pressupostari”. L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha agraït als ciutadans “el seu recolzament en aquesta iniciativa pionera en la localitat que ha registrat més de 300 vots vàlids i que ens permet radiografiar les necessitats dels veïns per barris”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

va